Edicions Enoanda comença la seva singladura amb l’objectiu de difondre la filosofia grega en català, adreçada a un públic no especialista però culte i interessat en el món antic.
Amb la col·lecció Episteme es posen a l’abast del públic obres clàssiques sobre filosofia grega adreçades a lectors ja coneixedors del tema, amb el qual podran aprofundir els seus coneixements en diverses àrees del recorregut filosòfic dels grecs.
Amb la col·lecció Phronesis (de propera aparició) es posaran a l’abast del lector obres de divulgació, d’introducció a la filosofia grega o de debat actual, sempre però en relació amb la visió grega del món.
Les primera obres que presenta Edicions Enoanda són Platonisme, de John Burnet, Significat i estructura de la Metafísica d’Aristòtil d’Enrico Berti i Els escèptics grecs, de Normann Maccoll.
Platonisme
Platonisme recull en unes conferències donades per John Burnet, l’autor del corpus platònic anomenat Platonis opera el treball de tota una vida d’investigació sobre Plató a càrrec d’un dels més grans especialistes del segle XX.
Significat i estructura de la Metafísica d’Aristòtil
El més gran aristotèlic italià de l’actualitat i probablement de tot el món, Enrico Berti, ens ofereix la seva visió de la Metafísica d’Aristòtil en cinc lliços magistrals on parla d’Aristòtil des d’Aristòtil, separant-se d’interpretacions cristianes, musulmanes o hebrees que inconscientment s’hi havia incrustat al llarg dels segles.
Els escèptics grecs
Normann Maccoll ens ofereix una visió de conjunt de l’escepticisme grec des dels seus inicis amb Pirró fins a Sext Empíric. L’autor intenta destriar les característiques pròpies del primer escepticisme, de la Nova Acadèmia i de l’escepticisme de l’època imperial.